کشور انگلستان همواره مقصد بسیاری از گردشگران و تجار برای سفر بوده است. لندن، پایتخت این کشور، از مراکز مهم کسب و کار دنیا و دارای دیدنیترین جاذبههای توریستی در دنیا میباشد. به غیر از سفرهای توریستی و تجاری، تعداد بسیاری از هموطنان ایرانی ما در حال حاضر ساکن انگلستان هستند و هر سال تعداد زیادی از افراد خانواده این اشخاص برای سفر به این کشور درخواست ویزا میدهند.
تا همین چند وقت پیش، کشور انگلستان کشوری جزو اتحادیه اروپا به حساب میآمد، با این که ویزای ورودی به این کشور با سایر کشورهای اتحادیه اروپا متفاوت بود. فردی که دارای ویزای شینگن باشد نمیتواند وارد خاک انگلستان شود. از چند سال گذشته و طی «برگزیت» کشور انگلستان به طور رسمی از اتحادیه اروپا خارج شد و فرآیند اخذ ویزای آن نیز به طور حتم پیچیدهتر شده است.
سالها است که اخذ ویزای انگلستان برای شهروندان ایرانی بسیار مشکل بوده و سختگیری زیادی بر روی آن انجام میشود. این امر میتواند بیشتر به دلیل آمار بالای اعلام پناهندگی ایرانیها و همچنین فراز و نشیب رابطه سیاسی بین دو کشور ایران و انگلستان باشد. با این حال، در صورت داشتن شرایط مناسب، همچنان شانس اخذ ویزای انگلیس برای شهروندان ایرانی کم نخواهد بود.
انگلیس مانند سایر کشورهای دیگر دنیا برای متقاضیان ورود به این کشور دو نوع ویزای کوتاهمدت و اقامتی را در نظر گرفته است. ویزای تحصیلی و کاری ذیل ویزاهای اقامتی قرار خواهند گرفت. همچنین دولت انگلیس برنامههای بسیاری را برای جذب نیروهای نخبه و متخصص دارد که آنها نیز در دسته بندی ویزاهای اقامتی جای میگیرند.
در این مطلب ما بر روی ویزای کوتاهمدت انگلیس که به طور کلی ویزای توریستی نامیده میشود تمرکز میکنیم. لازم به ذکر است که ویزای تجاری و دیدار از خانواده نیز ذیل همین ویزای توریستی قرار دارند.
از لحاظ مدت زمان ویزا، ویزای توریستی انگلیس به چهار صورت صادر میگردد:
• ویزای توریستی ۶ ماهه
• ویزای توریستی ۲ ساله
• ویزای توریستی ۵ ساله
• ویزای توریستی ۱۰ ساله
به طور معمول، اولین ویزای درخواستی برای ورود به انگلیس برای هر متقاضی ۶ ماهه صادر شده و اعتبار ویزاهای بعدی وی طولانیتر خواهد شد. همچنین، ویزای ۶ ماهه انگلستان در شرایطی خاص قابل تمدید خواهد بود. ویزای توریستی انگلستان به صورت چند بار ورود (مالتیپل) صادر شده و دارنده آن میتواند طی اعتبار ویزای خود به طور نامحدود به خاک این کشور سفر کند. شهروندان ایرانی با ویزای توریستی انگلیس فقط ۱۸۰ روز در سال می توانند در خاک این کشور اقامت داشته باشند.
در صورتی که مدت زمان اعتبار ویزای توریستی انگلیس تمام شده باشد، امکان تمدید آن وجود ندارد و متقاضی باید مجددا برای اخذ ویزای انگلیس اقدام کند.
ویزای انگلستان را میتوان یکی از مشکلترین ویزاهای دریافتی برای شهروندان ایرانی به حساب آورد. برای اخذ ویزای توریستی انگلستان، شرایط مشخصی از سوی سفارت اعلام نشده است. با این حال، و از روی مشاهدات میتوان متوجه شد که معمولاً شرایط مناسب متقاضی برای دریافت ویزای توریستی انگلستان کدام شروط میتوانند باشند.
آن طور که از شواهد پیدا است، ۳ فاکتور دارا بودن دعوتنامه معتبر، تمکن مالی مناسب متقاضی و نیز داشتن تاریخچه سفر کافی میتواند شانس اخذ ویزای انگلستان را افزایش دهد.
معتبرترین دعوتنامه که از سوی یک شهروند انگلیسی صادر میشود معمولاً دعوتنامه یک عضو درجه اول از خانواده متقاضی است. با این حال، دعوتنامه یه دوست یا آشنا نیز در صورت شرایط مناسب دعوت کننده در کشور انگلیس میتواند شانس اخذ ویزا را افزایش دهد. حداقل میزان سرمایه و دارایی فرد درخواست کننده ویزای انگلیس نیز برای اخذ ویزا مشخص نیست. اما بهتر است دارایی نقدی فرد متقاضی کمتر از ۴۰۰ میلیون تومان نباشد و دارا بودن سند ملکی نیز تأثیر مثبتی روی پاسخ ویزا خواهد داشت. در نهایت نیز تعدد سفرهای متقاضی در ۱۰ سال اخیر مورد توجه افسر پرونده قرار خواهد گرفت. معمولاً ویزاهای کشور آمریکا، کانادا، استرالیا و کشورهای حوزه شینگن از سوی سفارت انگلستان برای تأیید درخواست ویزا اثرات مثبتی در پی خواهد داشت.
مدارک مورد نیاز برای ویزای توریستی انگلستان در حال حاضر به شرح ذیل میباشند:
– اصل پاسپورت متقاضی با اعتبار حداقل ۶ ماه (با حداقل یک صفحه خالی)
– گذرنامههای قبلی متقاضی به همراه ویزاهای قبلی
– اصل برگه تمکن مالی یا مانده حساب متقاضی به پوند و یا دلار آمریکا
– اصل گردش حساب ۳ تا ۶ ماه آخر به لاتین
– اصل و ترجمه شناسنامه متقاضی
– اصل و ترجمه رسمی تمامی اسناد ملکی و همچنین در صورت اجاره ملک، اصل و ترجمه اجاره نامه
– اصل و ترجمه رسمی کارت معافیت یا پایان خدمت (برای آقایان)
– اصل و ترجمه رسمی کارت ملی
– اصل و ترجمه رسمی سند ازدواج (در صورت متأهل بودن)
– اصل و ترجمه رسمی مدارک شغلی مربوطه گواهی اشتغال به کار با ذکر تاریخ مرخصی برای کارمندان،جواز کسب، پروانه فعالیت، پروانه مطب یا کارت بازرگانی برای افراد خویشفرما
– ترجمه رسمی لیست بیمه ۶ ماه آخر برای افراد بیمه شده
– حکم کارگزینی، حکم بازنشستگی و کارت بازنشستگی برای افراد بازنشسته
– اصل و ترجمه رسمی گواهی تحصیلی برای دانشآموزان و دانشجویان
– دعوتنامه ارسالی از انگلستان به همراه کپی پاسپورت و مدارک اقامتی دعوت کننده، پرینت حساب بانکی، مدارک شغلی و گواهی اشتغال به کار با ذکر درآمد، فیش حقوقی، سند ملکی محل اقامت در انگلستان یا اجاره نامه، آخرین برگه مالیاتی پرداخت شده، قبوض پرداختی از قبیل آب، برق، گاز و غیره
– رزرو بلیط رفت و برگشت هواپیما
– واچر هتل
تمامی مدارک فوق باید توسط یکی از دارالترجمههای رسمی ترجمه شده و به تأیید وزارت دادگستری و امور خارجه در ایران رسیده باشند. لازم به ذکر است که تمامی مدارک باید در کاغذ سایز A4 ارائه شوند و هیچ گونه سوزن یا منگنهای به آنها متصل نباشد.
به دلایل مختلفی ممکن است سفارت انگلیس ویزای شما را رد یا ریجکت کند. نداشتن تاریخچه سفر یکی از مهمترین دلایل ریجکتی ویزای انگلیس محسوب میشود. همچنین به احتمال زیاد ویزای کسانی که در گذشته به حوزه اروپا سفر نکردهاند یا قبلا ویزای آنها ریجکت شده، هم رد خواهد شد.
علاوه بر این، واجد شرایط نبودن و نقص مدارک نیز میتواند سبب ریجکت شدن ویزای انگلیس شود.
1) آیا با ویزای شینگن میتوان به انگلیس سفر کرد؟
از آنجا که کشور انگلیس از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو شینگن خارج شده است، با ویزای شینگن نمیتوان به این کشور سفر کرد. اما داشتن ویزای شینگن در سابقه سفر میتواند در اخذ ویزای انگلیس تاثیرگذار باشد.
2) با ویزای انگلیس به چه کشورهایی میتوان سفر کرد؟
ویزای انگلیس از ویزاهای معتبر در جهان است که با آن میتوان علاوه بر بریتانیا، به کشورهای دیگری مانند مکزیک، پاناما، بلاروس، پرو، اسکاتلند، ولز، ایرلند شمالی، کوبا و جاماییکا سفر کرد.
3) چه مدت قبل از سفر باید برای اخذ ویزای انگلیس اقدام کرد؟
از آنجا که فرآیند گرفتن وقت سفارت، انگشتنگاری و سایر اقدامات جهت اخذ ویزای انگلیس زمانبر است، پیشنهاد میکنیم از 2 یا 3 ماه پیش از سفر برای گرفتن ویزا اقدام کنید.
4) آیا دریافت ویزای انگلیس نیاز به انگشت نگاری دارد؟
بله. پس از انجام هماهنگیهای لازم و گرفتن وقت سفارت، باید در موعد مقرر در دفتر VFS تهران یا دبی جهت انجام انگشت نگاری حضور پیدا کنید.
تمامی حقوق این وبسایت برای هرمس توران باستان محفوظ است.
بدون دیدگاه