مهاجرت تحصیلی کانادا

تحصیل در کانادا یکی از روش‌های بسیار رایج برای مهاجرت و اخذ اقامت کشور کانادا محسوب می‌شود. امکان همراهی خانواده، اجازه کار آزاد برای همسر و تحصیل رایگان فرزندان در مدارس کانادا همواره این کشور را به مقصد عالی برای ادامه تحصیل در مقاطع مختلف تبدیل کرده است و از آنجایی که ویزای تحصیلی در کانادا شرایط سنی ندارد پس ما در دو گروه دانش آموزی و دانشجوی می توانیم برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنیم.


۱- ویزای تحصیلی دانش آموزی کانادا

ویزای دانش‌ آموزی کانادا، به دارندۀ آن، این امکان را می دهد که تا پایان مدت زمان مشخص، در کانادا اقامت موقت داشته باشد. این مدت زمان، بستگی به زمان پایان یافتن مقطع تحصیلی فرد دارد. از زمانی که افراد درخواست برای ویزا می دهند، در صورت کامل بودن مدارک، حدود سه ماه طول می‌کشد تا ویزا صادر شود.

شرایط لازم برای ویزای دانش‌ آموزی کانادا

همانطور که گفته شد، برای موفقیت در اخذ ویزا، سعی کنید که مدارک را کامل و بدون نقص آماده و ارسال کنید. اگر درخواست ویزا برای کودک زیر ۱۰ سال است و یا والدین نیز قصد دریافت ویزا همراه با فرزند خود را دارند، باید علاوه بر تهیۀ مدارک کودک، مدارک سرپرست نیز برای ویزای توریستی و یا ویزای گاردین ارسال شود. از آنجایی که ویزای تحصیلی، بلند مدت است، ادارۀ مهاجرت کانادا در این خصوص سختگیری‌هایی را اعمال می کند. به عنوان مثال؛ یکی از شرایط این است که دانش آموز اگر در سنین بالاتر است، تسلط کافی بر زبان داشته باشد. این شرط برای دانش آموزان سنین کمتر با سختگیری کمتری همراه است. دانش‌آموزانی که سطح زبان پایینی دارند، حتماً باید در کلاسهای تقویت زبان مدرسه شرکت کنند. از دیگر سختگیری‌های مطرح شده، تعیین سطح دانش‌آموز است و پس از آن به دانش‌آموز اعلام می شود که در کدام مقطع تحصیل خود را آغاز کند. مدرسۀ انتخابی شما برای دانش آموز باید دارای مهر تأیید ادارۀ مهاجرت کانادا باشد. شرایط دیگری مانند داشتن حداقل ۴ سال سن برای دانش‌آموز، توان مالی مناسب، داشتن سرپرست یا قیم در کانادا، معرفی نامه و سوابق تحصیلی در مدرسۀ فعلی از دیگر شرایط مطرح شده هستند.

مدارک لازم برای ویزای دانش‌آموزی کانادا

تمامی مدارکی که در ادامه می آیند ضروری نبوده و در مواردی بسته به شرایط ممکن است متفاوت باشند. - کارت واکسیناسیون - اسکن پاسپورت معتبر - تکمیل فرم‌هایی نظیر؛ ویزای تحصیلی، اطلاعات شخصی و خانوادگی، اقامت موقت - نامۀ پذیرش تحصیلی از مدارس کانادا - اصل و اسکن و ترجمۀ مدارکی مانند پاسپورت، شناسنامه و کارت ملی - نامه و اطلاعات بانکی سرپرست که نشان دهد تمکن مالی از دانش آموز را دارد - ترجمه کارنامه تحصیلی سه سال اخیر متقاضی و سوابق تحصیلی و ریز نمرات - عکس دانش آموز - مدارک مربوط به خانواده و سرپرست دانش آموز

مقاطع تحصیلی در مدارس کانادا

محصلین در کانادا بر اساس سن، پایه‌بندی می‌شوند. به عبارتی دیگر، سن پایه‌بندی مقاطع در مدارس کانادا را تعیین می‌کند. تحصیل در مدارس کانادا از سن ۵ سالگی آغاز و تا ۱۷ سالگی ادامه خواهد داشت و مجموعا ۱۲ پایه را در بر می‌گیرد. برای مثال کودکان ۶ ساله، محصل پایه دوم نامیده می‌شوند و دانش آموزان ۱۱ ساله، محصل پایه ششم و دانش آموز ۱۷ ساله، محصل پایه دوازدهم. ابتدایی (پایه ۱ تا ۶ از ۶ تا ۱۱ سال) راهنمایی یا در اصطلاح کانادایی( Junior Secondary)پایه ۷ تا ۹ از ۱۲ تا ۱۴ سال دبیرستان یا اصطلاحا (Senior Secondary )پایه ۱۰ تا ۱۲ از ۱۵ الی ۱۷ سال تحصیل در مدارس کانادا به صورت اجباری از ۶ سالگی آغاز و در ۱۷ سالگی و پایان مقطع دبیرستان به پایان می‌رسد که در اصطلاح به آن مقاطع تحصیلی پایه گفته می‌شود. فارغ التحصیلان مقاطع پایه از ۱۸ سالگی تحصیل در کالج و یا دانشگاه‌های کانادا را آغاز می‌کنند.

هزینه تحصیل در مدارس کانادا

پس از آشنایی با مقاطع تحصیلی در کانادا و انواع مدارس در کانادا، شاید مهمترین نکته هزینه در مدارس کانادا باشد. چنانکه اشاره شد مدارس دولتی برای دانش آموزان خارجی همراه با شهریه خواهد بود.

شرایط تحصیل در مدارس کانادا

مدارس کانادا، به واقع میانبری مطمئن برای ورود به دانشگاه‌های این کشور است. یکی از برجسته‌ترین و به زعم بسیاری مهمترین عامل در رده‌بندی برترین مدارس کانادا، تعداد پذیرفته شدگان کالج و یا دانشگاه این مدارس پس از پایان دوران متوسطه است. بر اساس گزارش انجمن نظارت بر کالج‌ها و موسسات آموزش عالی کانادا، شانس اخذ پذیرش تحصیلی برای متقاضیانی که فارغ التحصیل مدارس این کشور هستند به مراتب بیشتر از دیگران است.

شرایط تحصیل در کانادا مواردی را در بر می‌گیرد که متقاضی باید برای دریافت پذیرش کانادا و سپس ویزای تحصیلی کانادا دارا باشد. برای ثبت نام در مدارس کانادا نیاز به مدرک زبان (انگلیسی و فرانسه) نیست و در صورت نیاز دوره‌های زبان برای دانش آموزان خارجی برگزار خواهد شد.

نکته: البته در برخی موارد دیده شده که برخی از مدارس دولتی کانادا از دوره‌های آماده‌سازی زبان برای دانش‌آموزان بین‌المللی برخوردار نیستند، بدین جهت توصیه می‌شود تا پیش از اقدام برای دریافت ویزای تحصیلی و پذیرش مدارس کانادا برای فرزندان خود، آنها را جهت آموختن کامل زبان انگلیسی در کلاسهای زبان ثبت‌نام کنید.

شرایط دریافت پذیرش از مدارس کانادا شامل موارد زیر می‌شوند:

- داشتن حداقل سن ۱۰ سال

- تمکن مالی مناسب والدین جهت پرداخت شهریه یک سال مدرسه و تامین هزینه‌های زندگی فرزند در کانادا

- معرفی قیم یا Custodian در کانادا

- مراحل اخذ پذیرش مدارس کانادا

برای طی کردن مراحل ثبت درخواست ویزای دانش آموزی در کانادا دو راه پیش روی متقاضیان وجود دارد. در واقع این دو مرحله لازم و ملزوم هستند و هیچ یک به تنهایی ارزشی نداشته و ادامه تحصیل در مدارس کانادا را میسر نخواهد ساخت.

روش اول پر کردن فرم‌ها و ثبت درخواست از سایت مربوطه و روش دوم ثبت درخواست به صورت حضوری است. برای روش حضوری، شما باید به یکی از مراکز درخواست ویزای کانادا VAC (Visa application centres) بروید. این مراکز در ایران شعبه ندارند و باید به یکی از کشورهای همسایه که مرکز درخواست ویزای کانادا دارد، سفر کنید. البته لازم به ذکر است که در روش آنلاین، برای تکمیل مدارک، نیاز به انجام آزمایش‌های بیومتریک و انجام مراحل چهره‌نگاری و انگشت‌نگاری است که برای انجام آن‌ها نیز مجبور به سفر خواهید بود.

لازم به ذکر است که عوامل متعددی وجود دارند که تضمینی بر گرفتن حتمی ویزای دانش آموزی هستند. برخی از این عوامل عبارتند از، سکونت یکی از اعضای خانوادۀ دانش آموز در کانادا، داشتن توانایی مالی بالا، برخورداری دانش آموز از مهارت‌های خاص در حوزه‌های مختلف و مشخص بودن قیم و یا سرپرست دانش آموز در کانادا.

اقامت کانادا از طریق تحصیل فرزندان در مدارس کانادا

درست از زمانی که تصمیم اولیه برای اعزام دانش آموزان به کانادا برای ادامه تحصیل در خانواده‌ای طرح می‌شود مهم‌ترین نگرانی شرایط زندگی و امکان همراهی والدین با فرزندان در کانادا خواهد بود. اینکه فرزندان در شرایطی می‌بایست در کانادا زندگی کنند و نحوه نظارت بر آن‌ها بر چه اساس و در چه حدی خواهد بود، مهمترین پرسش و دغدغه والدین در مسیر تحصیل در مدارس کانادا است.

از سوی دیگر این نگرانی در مقاطع بالاتر نیز وجود دارد و بسیاری تاکید دارند همسر و یا فرزندانشان در دوران تحصیل در کنارشان باشند.

برای همراه متقاضی تحصیل در کانادا، ویزای توریستی کانادا یا Temporary Resident Visa صادر می‌شود که به‌وسیلۀ آن مادر دانش‌آموز یا همسر دانشجو می‌تواند حداقل 6ماه در خاک کانادا اقامت داشته باشد.

گرفتن ویزا برای سرپرست دانش آموز

بهتر است که والدین و یا سرپرست دانش آموزان، هنگامی که برای فرزند خود اقدام به دریافت ویزای دانش‌آموزی می کنند، برای درخواست ویزای خود نیز اقدام کنند. کودکان زیر ۱۰ سال حتماً باید همراه با سرپرست یا سرپرستان خود به کانادا بروند. بنا بر ضروری است که والدین اقدام به درخواست ویزای گاردین کنند. ویزای توریستی، نوع دیگری از ویزای کانادا است که سرپرست می تواند برای همراهی با فرزند خود، آن را درخواست دهد. برای درخواست ویزای گاردین نیازمند مدارکی مانند؛ اسکن پاسپورت، کارت ملی، گذرنامه، مدارک بانکی و گردش حساب، فرم‌های مورد نیاز، سند ازدواج، گواهی عدم سوی پیشینه، نامۀ پذیرش دبیرستان و ریز نمرات هستید.

گرفتن اقامت در کنار ویزای همراه

والدین و یا سرپرست دانش آموز که با ویزای توریستی و یا گاردین به همراه او به کانادا رفته، میتواند از طریق مختلف اقدام به دریافت و معرفی ویزای دانش‌ آموزی کانادا کند. به عنوان مثال می‌تواند با مهارتی که دارد، اقدام به پیدا کردن کار کرده و پس از دریافت ویزای کاری، اقدامات لازم جهت گرفتن اقامت دائم را انجام دهد. روش دیگر، درخواست جهت دریافت ویزای تحصیلی است. پس از دریافت ویزای تحصیلی از دانشگاه مدنظر، اقدام به یافتن کار مناسب کرده و به گرفتن اقامت کانادا نزدیک می شود.

اعتبار ویزای دانش آموزی

میزان اعتبار ویزای دانش‌ آموزی کانادا به اندازۀ طول سال تحصیلی هر مقطع، یعنی یک سال است. بنابراین دانش آموزان باید هر سال با توجه به سن و دورۀ تحصیلی پیش رو اقدام به تمدید ویزا کنند.

دلایل رد درخواست ویزای دانش‌ آموزی کانادا

در بسیاری از مواقع و برای افراد مختلفی این اتفاق افتاده است که با درخواست ویزای آنها موافقت نشده است. رد درخواست ویزای دانش آموزی دلایل مختلفی دارد که در ادامه ذکر شده‌اند؛

- وجود اشکال در اطلاعات فرم‌ها

- اصل نبودن نامۀ پذیرش

- کامل نبودن و یا جعلی بودن مدارک

- مدرسه مورد تأیید ادارۀ مهاجرت کانادا نیست

- عدم داشتن توانایی مالی مناسب برای تحصیل در کانادا

- عدم تطابق رشتۀ انتخابی با رشتۀ تحصیلی سابق

۲- ویزای تحصیلی دانشجوی کانادا

کانادا کشوری پهناور با جمعیت پایین است، به همین علت جذب مهاجر به یکی از سیاست‌های اصلی این کشور در چند سال اخیر تبدیل شده است. دانشگاه های کانادا هم به لحاظ رتبه‌های جهانی و هم اعتبار مدرک تحصیلی در رتبه‌های بالای دنیا قرار دارند و از شرایط تحصیلی و امکانات رفاهی فراوانی برخوردار هستند. بنابراین شما با تحصیل در کانادا، علاوه‌بر اینکه در معتبرترین دانشگاه های دنیا تحصیل خواهید کرد، شانس اقدام برای کار در حین تحصیل و بعد از تحصیل را خواهید داشت. همچنین، با داشتن حداقل یکسال سابقه کار تمام وقت، قادر به اقدام برای دریافت اقامت دائم کانادا از طریق برنامه تجربه کار کانادایی خواهید بود.

از ویژگی‌های بسیار خوب و خاص اخذ ویزای تحصیلی کانادا این است که علاوه‌بر اینکه خود دانشجو اجازه کار حین تحصیل را دارد، همسر دانشجو نیز اجازه کار آزاد در کانادا را خواهد داشت. یعنی به راحتی می‌توانید هزینه تحصیل در کانادا را جبران کنید. این اجازه کار آزاد برای همسر دانشجو، از جمله ویژگی‌هایی است که خاص کاناداست و برای تحصیل دربسیاری از کشور‌ها وجود ندارد. وارد این کشور شوند.

تحصیل در کانادا به طور عمومی 2 مرحله دارد:

 مرحله اول اقدام برای پذیرش تحصیلی از یک مرکز آموزش در کانادا

 مرحله دوم اقدام برای ویزای تحصیلی پس از اخذ پذیرش تحصیلی

با شرح شرایط و مدارک مورد نیاز، حال جا دارد تا مراحل برای رسیدن به خاک کانادا و شروع تحصیل در این کشور را در 6 مرحله ساده توضیح دهیم:

مرحله اول: آماده‌سازی مدرک تحصیلی

در صورتی که تحصیل شما به اتمام رسیده، برای آزاد سازی مدرک تحصیلی خود از سوی دانشگاه اقدام نمایید. دقت فرمایید که هم به خود مدرک تحصیلی و هم به ریز نمرات آن نیاز خواهد بود. همچنین مدرک باید به صورت ترجمه و معادل‌سازی شده به دانشگاه مقصد ارائه شود.

مرحله دوم: دانش زبان

شما برای تحصیل در این کشور نیاز به مهارت زبان در سطح خوب و آکادمیک خواهید داشت و با داشتن مهارت کافی می‌بایست در یکی از آزمون‌های معتبر زبان از سوی دانشگاه‌‌های مقصد در کانادا (آیلتس، تافل و...) شرکت نموده و نمره به اندازه حداقل حد نصاب اعلام شده از سوی دانشگاه را اخذ نمایید.

مرحله سوم: انتخاب رشته و دانشگاه

با توجه به مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی و انتظارات موسسه‌های آموزشی مورد نظر، برای یک یا چند دانشگاه که با شرایط شما سازگار بوده، درخواست پذیرش بفرستید. شما هیچ محدودیتی درباره اینکه چند دانشگاه را برای اخذ پذیرش تحصیلی انتخاب نمایید، ندارید. توجه شود که دانشگاه‌های با اعتبار و رتبه پایین، ریسک ریجکتی ویزا دارند.

مرحله چهارم: تهیه، معادل‌سازی و ترجمه مدارک لازم

کلیه مدارک ذکر شده را تهیه، معادل‌سازی و ترجمه نمایید. هنگامی که در مرحله سوم رشته تحصیلی، مقطع و مرکز آموزشی مد نظر مشخص شده، لیست کامل مدارک لازم برای متقاضی مشخص خواهد شد.

مرحله پنجم: اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی

مدارک لازم را تهیه کرده، مراحل لازم برای درخواست پذیرش را انجام داده و فرم‌های پر شده دانشگاه برای اخذ پذیرش تحصیلی را به همراه کلیه مدارک مورد نیاز ارسال نمایید. هیچ محدودیتی در تعداد دانشگاه یا کالج انتخابی برای اخذ پذیرش نیست. اتفاقا پیشنهاد می‌شود که به چند موسسه آموزشی که سازگار با شرایط شما بوده و از طرفی دارای اعتبار کافی هستند درخواست پذیرش دهید. بدین ترتیب شانس اخذ پذیرش تحصیلی شما نیز بالاتر می‌رود.

مرحله ششم: اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی

پس از اخذ پذیرش تحصیلی معتبر، با ارائه نامه پذیرش تحصیلی به سفارت به همراه سایر مدارک لازم برای دریافت ویزای دانشجویی خود اقدام نمایید. توجه شود که اخذ پذیرش تحصیلی به معنای صدور قطعی ویزای دانشجویی نخواهد بود. اما در صورتی که کلیه مراحل و اصول را به درستی، کامل و با دقت بالا و بدون خطا دنبال نمایید، معمولا با داشتن نامه پذیرش تحصیلی معتبر و کلیه مدارک لازم، ویزای دانشجویی شخص صادر می‌شود.

مزیت‌های تحصیل در کانادا

اگر بخواهیم به صورت خلاصه مهم‌ترین مزیت‌های تحصیل در کانادا را بیان کنیم، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

- رنکینگ بالای دانشگاه های کانادا در سطح جهانی

- شهریه‌های مناسب تر نسبت به کشورهای آمریکا، انگلیس و استرالیا

- رفتار خوب کشور کانادا با مهاجران و تمایل کشور کانادا برای جذب دانشجویان بین المللی

- امکان همراهی خانواده

- امکان همراهی پدر یا مادر هنگام تحصیل دانش آموز در کانادا

- اجازه کار در کنار تحصیل

- اجازه کار آزاد برای همسر دانشجو

- امکان استفاده از بورس‌های گوناگون تحصیلی

- تحصیل رایگان در مدارس دولتی کانادا برای فرزندانی که پدر یا مادرشان اجازه رسمی تحصیل یا کار در کانادا دارند.

امکان اخذ اقامت دائم کانادا

مدارک معتبر دانشگاه‌ های کانادا که به راحتی در کشورهای آمریکا و انگلستان قابل معادل‌سازی و پذیرش هستند.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در کانادا

از اصلی‌ترین مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی کانادا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- نسخه اصلی نامه قبولی شما از سوی موسسات آموزشی معتبر کانادا

- پاسپورت معتبر یا مدارک سفر که به شما اجازه بازگشت به کشورتان را بدهد.

- دو قطعه عکس مطابق استاندارهای تعیین شده

- ارائه گواهی تمکن مالی در مدت اقامت

- نامه‌ای که در آن هدف شما از مهاجرت تحصیلی به کانادا بیان شده باشد

- نگارش تمام مدارک لازم همچون CV، SoP ، پورتفولیو و ...

- ارائه مدارک مربوط به توجیه گپ تحصیلی (در صورت نیاز)

از دیگر الزامات مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل داشتن مدرک زبان معتبر است. آزمون‌های قابل پذیرش از سوی موسسات آموزشی کانادا شامل موارد زیر هستند:

IELTS

TOEFL

PTE Academic

C1 Advanced

Duolingo

اگر شما قصد تحصیل در کبک را داشته باشید ارائه مدارک زبان فرانسوی در کنار زبان انگلیسی الزامی است.

اخذ اقامت دائم با تحصیل در کانادا

پس از پذیرش گرفتن در یکی از مراکز آموزشی کانادا و اخذ ویزای تحصیلی کانادا می‌توانید در این کشور به تحصیل پرداخته و در کنار تحصیل کار کنید. این کار به شما کمک خواهد کرد که راحت‌تر از عهده مخارج زندگی و تحصیل در این کشور بربیایید و در کانادا تجربه کاری کسب نمایید

ثبت دیدگاه
نظرات کاربران